Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Mykhailov V$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8
1.

Mykhailov V. 
The Morphology and Composition of Liberia Placer Gold [Електронний ресурс] / V. Mykhailov, V. Guliy, O. Kovtun, V. Sydorchuk, Yu. Nakonechna // Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія. - 2013. - Вип. 4. - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKNU_geol_2013_4_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 381.656 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Mykhailov V. 
Use of dihydroquercetine in alcohol-free beverages [Електронний ресурс] / V. Mykhailov, O. Mayak, A. Sardarov // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2015. - Вип. 2. - С. 147-155. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2015_2_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 305.968 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Mykhailov V. 
Volcanic rocks of the Islamic Island (Iran) [Електронний ресурс] / V. Mykhailov, S. Kryvdic, V. Sharygin // Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія. - 2016. - Вип. 4. - С. 55-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKNU_geol_2016_4_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 626.922 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Pogarska V. 
Natural healthful fruit and vegetable nanobeverages with а record amount of BAS for enterprises of restaurant business, tourism and fitness [Електронний ресурс] / V. Pogarska, V. Mykhailov, O. Poharskii, K. Balabai, I. Kakadii, T. Stukonozhenko // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2017. - Вип. 2. - С. 21-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2017_2_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 482.652 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Volianskyi P. B. 
Knowledge management as a tool to ensure public safety in emergencies [Електронний ресурс] / P. B. Volianskyi, V. M. Mykhailov, K. I. Shykhnenko, A. V. Mykhailova // Науковий вісник Національного гірничого університету. - 2020. - № 6. - С. 102-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvngu_2020_6_17
Purpose. The purpose of this article is to determine the theoretical and practical bases for knowledge management, which is a tool to ensure public safety during emergency response in Ukraine. Methodology. This paper highlights the issue of knowledge management to achieve the goals of protecting the population and territories against natural and man-made hazards. When investigating the issue, the authors used basic research methods, namely statistical analysis (to represent the variables of the impact of emergencies on the lives of the population, economy and environment of the country); logical and systems analysis (to describe knowledge development and management, to determine the content of knowledge management to ensure public safety); generalization, analysis and synthesis (to study the existing knowledge management system). Method of individual expert estimation was used during interviews with emergency management experts, which resulted in development of relative importance of knowledge factors. Findings. It has been found that knowledge management is a vital process to fulfill the purpose of protecting civilians and territories against natural and man-made disasters. Key knowledge factors on ensuring the safety of the civilian population in emergencies are classified in the main categories: legal, infrastructural, financial and economic, resource-based, organizational, social and political, and time. As a result of expert research, indicators of relative importance of the studied knowledge factors have been found out, which affect the safety of the civilian population during disaster management in Ukraine. Originality. Based on logical analysis, the phenomenon of knowledge management to ensure public safety during emergency response in Ukraine has been clarified. The concept of "knowledge management for the safety of the civilian population during an emergency" is specified as a process in which any authorities or enterprises (institutions, organizations) being stakeholders in the field of civil protection generate and accumulate knowledge for the benefit of the safety of life and activities of the civilian population. Key knowledge factors on ensuring the safety of the civilian population during emergency response (legal, infrastructural, financial and economic, resource- based, organizational, social and political, and time) have been identified and it has been found that they can influence all the stages of the emergency management cycle. It has also been determined that the following knowledge factors, such as social and political, organizational and resource-based ones are very important for emergency response. Practical value. Research findings can be taken into account by the heads of authorities, enterprises (institutions, organizations) whose work relates to organizing and running events in civil protection during emergency response, which will enhance the safety of the civilian population.
Попередній перегляд:   Завантажити - 183.733 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Zahorulko A. 
Improved rotary film evaporator for concentrating organic fruit and berry puree [Електронний ресурс] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, V. Mykhailov, E. Ibaiev // Eastern-european journal of enterprise technologies. - 2021. - № 4(11). - С. 92-98. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2021_4(11)__13
This paper reports the improved rotor-film evaporator with the lower arrangement of the separating space, the auger-type discharge of concentrated organic fruit and berry paste, and preheating the puree with secondary steam. The working surface of the evaporator is heated by a flexible film resistive electric heater of the radiating type with an insulating outer surface. Peltier elements installed in the device make it possible to provide low-voltage power for exhaust fans from the thermal secondary steam. The puree fed for processing is preheated by 8 - 10 <^>oС by the heat from the concentrated product and secondary steam. For the experiment, fruit and berry blended puree from apples, quince, and black currants was used. The structural and mechanical properties of blended puree have been determined when the temperature changes within 55 - 75 <^>oС, in particular, the effective viscosity varies in the range of 22 - 6 Pa-s, the maximum shear stress - 29 - 8 Pa. Effective regions in the fruit and berry puree concentration process have been established: Kmin = Vpaste/Vpuree = 0,190; Kmax = Vpaste/Vpuree = 0,725. When concentrating fruit and berry pastes with an initial solids content of 9 - 15 % to the resulting content (29 - 31 %), it is advisable to apply a surface load of 0,048 - 0,121 kg/m<^>2s. By calculation, the reduction of the specific energy consumption for heating the volume of the product unit has been confirmed: a rotor-film evaporator - 547 kJ/kg over a period of 75 s, compared to the basic vacuum evaporator - 1,090 kJ/kg, respectively, over 1,08 hours. The results could be useful when designing evaporating equipment for rotor-film-type devices in order to concentrate various blends of fruit and berry raw materials under conditions of using the energy of secondary steam.
Попередній перегляд:   Завантажити - 753.969 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Mykhailov V. 
Results of Diagnosing the Level of Development of the Cognitive Component of the Professional Competence of Civil Security Specialists [Електронний ресурс] / V. Mykhailov // Professional pedagogics. - 2021. - № 2. - С. 144-148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvipto_2021_2_17
Потреба розвитку професійної компетентності фахівців із питань цивільної безпеки визначається завданнями підвищення спроможності та посилення оперативної готовності сил цивільного захисту щодо забезпечення стійкості держави під час кризових ситуацій різного походження. Готовність цих фахівців до професійної діяльності є особистісною основою їх професіоналізму, яку необхідно розвивати в умовах післядипломної освіти. Мета роботи - проаналізувати розвиток когнітивного компонента професійної компетентності фахівців із питань цивільної безпеки в системі післядипломної освіти. Методи: теоретичні (систематизація науково-педагогічної літератури); комплексні (аналіз і синтез); емпіричні (вивчення та аналіз педагогічного досвіду, анкетування, експертне оцінювання); математичні; статистичні. Проаналізовано розвиток огнітивного компонента професійної компетентності фахівців з питань цивільної безпеки у процесі підвищення ними своєї професійної кваліфікації. Виявлено необхідність створення та впровадження авторської педагогічної системи підвищення кваліфікації фахівців із питань цивільної безпеки з метою підвищення рівня розвитку їхньої професійної компетентності.
Попередній перегляд:   Завантажити - 332.863 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
8.

Mykhailov V. 
Investigation of frying process of meat sausages in glued casings from intestinal raw materials [Електронний ресурс] / V. Mykhailov, V. Onyshchenko, A. Pak, V. Bredykhin, O. Zahorulko // Ukrainian food journal. - 2021. - Vol. 10, Issue 2. - С. 387-398. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2021_10_2_14
Мета дослідження - встановлення особливостей перебігу процесів тепло- та масообміну під час смаження м'ясних ковбасних виробів (МКВ) у склеєних оболонках, отриманих різними способами з кишкової сировини. Досліджено зразки МКВ у різних кишкових оболонках: черева свинячі; склеєні кишкові ковбасні оболонки зі свинячих черев з армуванням локальною тепловою коагуляцією, з армуванням локальним дубленням, із суцільним дубленням і пластифікацією. Досліджено кінетику температури різних шарів МКВ у склеєних кишкових оболонках (СКО) під час їх смаження. Для досліджуваних режимів смаження температура сировини всередині зразка однорідно розподілена в діапазоні від 80 до 90 <^>oC. Це усуває негативний вплив високих температур на якість продукції через утворення речовин пірогенетичного розщеплення жиру з неприємним смаком і запахом. Досліджено кінетику маси МКВ у СКО під час їх смаження. Максимальну швидкість втрати маси отримано для контрольного зразка - ковбасного виробу у традиційній кишковій оболонці. Найменше значення швидкості втрати маси має зразок, в якому використано ковбасну оболонку, склеєну способом суцільного дублення з подальшою пластифікацією гліцерином. Це обумовлено меншою щодо контрольного зразка проникністю розроблених оболонок до пропускання жиру та пари води. СКО мають меншу щодо традиційної кишкової оболонки проникність до пропускання жиру та пари системної води, що є більш прийнятною функціонально-технологічною властивістю. Встановлено, що теплофізичні властивості досліджуваних зразків визначаються переважно теплофізичними властивостями м'ясного фаршу, масова частка якого є значно більшою у порівнянні з масовою часткою оболонки ковбаси. Виявлено закономірності перебігу процесу тепломасообміну під час смаження ковбасних виробів в оболонках із кишкової сировини.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.333 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського